torsdag 13 oktober 2011

Vardagsmejk à la Hauschka

Hu vad jag är dålig på att visa sminkbilder, jag hoppas ni kan se förbi mitt rufsiga oborstade hår! Här har jag sminkat mig som jag gör i princip varje dag med lite foundation, rouge, puder och så någon rätt så neutral ögonskugga och läppglans. Väldigt basic. Jag är inte en sån person som drar till med till exempel turkos ögonskugga mitt på dagen, utan jag vill bara se lite fräsch ut och att ögonen framhävs.

Bas: Dr.Hauschka Translucent Make-Up nr.00 blandat med pyttelite Nvey Eco Organic Moisture Rich Fluid Foundation nr.514, som jag applicerat med foundationborste i mitten av ansiktet och runt ögonen. Sedan ett tunt lager av Hauschkas Translucent Face Powder Loose och Rouge 02 varm rosa på kinder och lite på panna, näsa och haka. 
Till ögonen har jag använt ett ganska tunt lager av nyansen Anthracite (den mörkaste) från Stone Colours Collection Palette. Den här skuggan är perfekt för att göra snygga sotade ögon, men till vardags får man vara lätt på handen och inte använda för mycket för den är rätt så mörk. Fransarna har fått 3 lager med Dr.Hauschkas bruna basmascara, de nedre fransarna har jag snuddat vid lite lätt. Jag får alltid mascara på ögonlocket i inre ögonvrån, jag vet inte om jag håller borsten i fel vinkel kanske? Går man in med tops och försöker rätta till det så blir skuggan utsmetad, så därför brukar jag låta det va. Den mörkbruna eyelinern som är med på bilden var jag dock för lat för att använda... 
Till ögonbrynen använder jag alltid Nvey Ecos ögonskugga nr.155 som är perfekt som brynskugga. Läpparna har fått ett lager av underbara Lip Gloss 01 rose, också det från kära Hauschka!

14 kommentarer:

  1. Va fint det blev!
    Ska nog köpa det där rouget, har hört mycket positivt om det. :)

    SvaraRadera
  2. Hauschkas ljuvliga produkter! Du är såå fin....och vilken hy du har...underbar! :).

    Kram/Dorthe

    SvaraRadera
  3. Så fint! Brukar själv sminka mig ungefär så till vardags, använder i princip aldrig färgglada ögonskuggor utan alltid jordnära bruna och beigea nyanser :)

    SvaraRadera
  4. Tack finingar :)

    Hauschkas rouge är så härligt för det är helt matt, plus att det doftar som vildrosor...

    SvaraRadera
  5. Sminkningen blev snygg. Jag föredrar också enkel sminkning till vardag, att framhäva ögonen. Dr. Hauschkas produkter är så bra.

    SvaraRadera
  6. Så fint blev det! Och så härligt att se ditt vackra ansiktet i bloggen :) Blev så glad när jag öppnade bloggen idag och såg dig, tack för det Ellinor.

    Den rosa läppglansen har jag också och den är så snygg. Blev nu nyfiken på rouge och pudret, tack för inspirationen. Jag har provat mascaran men tyvärr funkade den inte alls på mig, men liksom du tycker jag om bruna mascaror.

    Varma kramar
    Kasia :)

    SvaraRadera
  7. Så pen du er! Kjekt å få se bilde av deg. Naturlig og flott sminking.Jeg har samme øye palette og rouge :)

    SvaraRadera
  8. Väldigt snygg sminkning och vilken fin hud du har! :)

    SvaraRadera
  9. Finis! Du ser verkligen "vardagsfräsch" ut :) Önskar dig en härlig helg! Kram

    SvaraRadera
  10. Tack ni söta :)
    Önskar er alla en trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. Åh, jag som varit sugen på stone colours-paletten i evigheter! Riktigt snygg mejk, och ögonskuggan är fantastisk! Är alla fyra färger lika schyssta?

    SvaraRadera
  12. Du är så fin!!! Tack för att du bjussade på din vardagssminkning. Den klär dig. Jag kunde inte tro att det var den allra mörkaste skuggan i skuggpaletten du använde, men bra blev det. Vad tycker du förresten om borsten som följer med paletten? Jag bytte nämligen ut min.

    SvaraRadera
  13. De är så fina alla nyanserna, den vita är toppen som highlighter och den ljusbruna kan man använda till brynen om de inte är alltför mörka. Skuggorna är så funktionella och passar perfekt ihop. Man kan liksom inte misslyckas med ögonmejken om man har den här paletten :)

    Borsten som kommer med är ingen höjdare, för att applicera highlighter är den dock okej. Men snyggast blir det ju alltid med riktiga borstar.

    SvaraRadera