tisdag 4 oktober 2011

Se upp för Pinkwashing!



Oktober är ju Bröstcancermånaden, och många är de företag som donerar en del av sin vinst till bröstcancerforskningen, vilket är jättebra. Men det känns fruktansvärt att stora skönhetsföretag som säljer produkter som faktiskt innehåller bevisat cancerframkallande ämnen får vara med och samla in pengar till detta. Usch och fy säger jag bara. 


5 kommentarer:

  1. Alla pengar som kommer in är ju naturligtvis välkomna det förstår man men kanske kan det'rimma' lite illa vid just det som nämns ovan.

    SvaraRadera
  2. Precis, det är ju jättebra att Cancerfonden får in pengar. Men man önskar ju att dessa företag kan börja ta sitt ansvar och inte förgifta oss dagligen...

    SvaraRadera
  3. Ja men precis, de hade gjort en större insats om de faktiskt slutade använda de där cancerframkallande ämnena i sina produkter..

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det är superbra att du la in detta inlägg. Jag började genast söka upp info om detta och märker att det inte uppmärksammas i sverige att vi blir lurade. Toppen initiativ! Blev inspirerad och la också upp en varning på min blogg. Kram och tack!

    SvaraRadera
  5. Vad bra Ivan att du för vidare denna viktiga info!
    Kram från Ellinor

    SvaraRadera