torsdag 28 oktober 2010

Vägen till friskare hud + tips på tävling

...heter en relativt nyutgiven bok som är skriven av läkaren Helena Nyblom (Bonnier Fakta). 


 Beskriving av boken:
Huden är kroppens spegel 
Vår hud har alltid fascinerat. Redan på de gamla egyptiernas tid sägs det att Cleopatra badade i mjölk för att få vackrare hy. Men huden är också vårt största organ med många viktiga uppgifter. Ur ett holistiskt hälsoperspektiv betyder huden mycket, eftersom den avslöjar allt från hormonrubbningar och skador på organ till själslig hälsa. Modern forskning har visat på nya spännande och viktiga funktioner för huden. Självklart påverkar även gener och livsstil hudens åldrande.
Men vad kan vi göra för att ta hand om vår hud på bästa sätt? Vad bör vi äta? Hur farlig är solen? Och vilken hjälp kan man få för hudåkommor som rosacea, akne, eksem och psoriasis?
Vägen till friskare hud beskriver läkaren Helena Nyblom hudens uppbyggnad, funktion och åldrande. Fokus ligger på vad man själv kan göra för att ha god hälsa och få en frisk och vackrare hud efter sina egna genetiska förutsättningar. Medicinsk kunskap kombineras med estetisk hudvård. Den moderna forskningen presenteras så att den kan praktiseras i vardagen. Boken ger tips om vilka vitaminer, mineraler och fetter som bygger upp hudens struktur, vad som är den bästa anti-rynk-krämen och hur man kan påverka hudens förtidiga åldrande. Man får också veta vilken hjälp man kan få för hudåkommor som rosacea, akne, eksem och psoriasis, samt vilken effekt olika laser- och ljusbehandlingar kan ha.
Jag är jättesugen på att läsa den här boken, speciellt för att se om det är naturlig hudvård hon förespråkar. Någon som redan har läst den som kanske vet?


Just nu lottar tidningen HÄLSA ut 5 exemplar av den här boken på sin hemsida, tävlingen pågår fram till den 22 november. 

3 kommentarer:

  1. Jag har den boken och tycker att den är lättläst och bra! Men den är mest en beskrivning om huden och hur man ska behandla den mycket inifrån och via hur man lever och hur olika saker påverkar påverkar den på både gott och ont, en del grejer kanske man inte tänker på ens?! Hon skriver en del om produkter och olika behandlingar men tyvärr inte huvudsakligen naturlig hudvård vilket så klart är synd!
    Men jag tycker ändå att det är en bra läsvärd bok :)

    SvaraRadera
  2. Trist att det inte verkar vara naturlig hudvård hon förespråkar, men det kanske inte är så konstigt. För hur många läkare i Sverige gör det egentligen...?
    Men det verkar ändå vara en intressant bok om huden och hur man tar hand om den inifrån.

    SvaraRadera
  3. Jo, precis hur många läkare i Sverige förespråkar egentligen något naturligt vare sig inombords eller på huden liksom?!?
    Väldigt trist att det är så, men någon gång lär det väl bli bättre...fast det lär nog tyvärr ta tid :(
    Well...jo då, det är en intressant bok, samtidigt kanske det inte är så mycket nytt för dig som är ekologisk hudvårdsterapeut?!? Svårt att veta...

    SvaraRadera