söndag 3 oktober 2010

Peeling & ansiktsmask i ett!

Det här måste vara världens enklaste recept på en peeling som också fungerar som en ansiktsmask. Du tar helt enkelt ekologisk jordgubbsyoughurt och smetar in ansiktet med efter rengöring och ansiktsvatten. Och voilà! På bara några minuter har man fått en renare och mjukare hy. Youghurten är återfuktande och jordgubbarna innehåller precis som alla andra bär och frukter den mycket milda, naturliga formen av AHA-syra som peelar huden och får bort de döda hudcellerna.

Den här peelingen är så mild att man kan använda den flera gånger i veckan. Den torkar olika fort beroende på hudtyp, men är man torr sugs den upp mycket fort.

2 kommentarer:

  1. Har du även tips på vilken yoghurt man kan använda?

    SvaraRadera
  2. Nu var det ett tag sedan jag själv gjorde den här peelingen, då använde jag Arlas ekologiska jordgubbsyoughurt som de tyvärr verkar ha slutat med. Men det finns en ekologisk jordgubbsyoughurt för barn som heter Yoggi yangster, den borde funka. Annars kan man ju köpa vanlig ekologisk naturell youghurt (den fetare) och mixa med färska ekologiska jordgubbar, men det kan ju vara lite krångligt att få tag på fina färska jordgubbar den här årstiden.

    SvaraRadera