lördag 20 augusti 2011

Underbar fräsch tandkräm från Dr.Hauschka

Dr.Hauschka Fortifying Mint Toothpaste, 75 ml för 57 kr i Dr.Hauschkas webbshop

Det känns som om jag har testat mig igenom i princip varenda naturkosmetisk tandkräm som finns, bäst hittills har ändå varit Farfallas tandkrämer. De innehåller dock tensider (men naturliga och milda), och det är inte alltid jag vill ha en tandkräm med tensider i.

Den här tandkrämen är helt fri från tensider (och fluor). Då skulle man ju lätt kunna tro att den istället blir alldeles vattnig och "försvinner" i munnen som många naturliga tandkrämer utan tensider gör. Men det gör inte denna. Visst, det blir såklart inget fluffigt lödder att borsta runt i munnen, men det byggs ändå upp något som liknar lödder, den blir liksom lite fylligare i konsistensen ju längre man borstar. Smaken är helt underbar, efteråt känns det nästan som om man ätit ett helt paket minttabletter. Jag tycker om den känslan av en tandkräm, och den sitter i riktigt länge. 

Mina tänder har faktiskt aldrig känt sig så rena som med den här tandkrämen, förutom när man använde syntetiska tandkrämer, men då blev jag även väldigt torr i munnen tack vare de starka tensiderna som tar bort allt vad bakterier heter, och då även de goda bakterierna. Tandkrämen är härligt pistagegrön tack vare klorofyll, och tuben verkar vara någon blandning mellan plast och metall som ska hålla luften ute, som i sin tur gör att innehållet håller längre. Extrakt från hästkastanj, neem, havsalger och eterisk pepparmintolja håller effektivt borta både karius och baktus samt skyddar och stärker tandköttet. 

Det enda negativa är väl priset, 57 kronor för en tandkräm känns i plånboken. Men jag kommer definitivt fortsätta att köpa den här tandkrämen som har blivit min nya favorit  

  Pepparmynta, Mentha piperita

Ingredients: Aqua, Sorbitol, Sodium Silicate, Glycerin, Chondrus Crispus Extract, Kaolin, Citric Acid, Solum Diatomeae/Silica, Parfum, Mentha Piperita Oil, Limonene*, Cinnamal*, Linalool*, Eugenol*, Melia Azadirachta Leaf Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Pistacia Lentiscus Gum, Propolis, Alcohol, CI 75810, CI 77891.

*component of natural essential oils


3 kommentarer:

  1. Åh så bra att du har undersökt tandkräms-marknaden! Jag har funderat ett tag på just denna från Dr Hauschka, nu blir det ett köp!

    SvaraRadera
  2. Mina tänder vart känsligare av denna än andra jag provat, och jag borstar ej hårt utan små mjuka rörelser.

    SvaraRadera
  3. Dock är den bra när man känner att man bhöver bli ren i munnen, men använder den ej varje dag pga känsligheten.

    SvaraRadera