lördag 27 augusti 2011

Gulligt honungsdoftande läppbalsam

Jag sitter just nu i den varma solen och bunkrar upp med lite D-vitamin inför vintern. Vilken underbar sommar det har varit, hoppas att värmen varar långt in i september. För min del har det även varit en härlig hudsommar, för jag har nämligen sluppit soleksem! Jag tror det är pH-kalken som har lyckats hålla den borta, jag har tagit 1 tesked om dagen i snart ett år nu. Det är underbart att kunna sitta i solen och inte behöva få röda, kliande prickar överallt. 

Idag tänkte jag tipsa om ett mumsigt läppbalsam som jag har använt mycket i sommar: Beeswax Lip Balm från Apples & Pears. Mina läppar kan bli hur fnasiga som helst på vintern, men när det är varmt och fuktigt brukar det räcka med att smörja efter tandborstningen på morgonen. 

Jag blir glad så fort jag ser den här ursöta burken med det lilla biet på locket. Den gyllengula, honungsdoftande och lena salvan mjukgör läpparna riktigt bra, och ger samtidigt en gnutta glans. Något jag verkligen gillar är att läpparna inte blir kletiga om man skulle råka ta lite för mycket. Den sägs även ska vara bra för torra armbågar och nagelband. 

Burken är på 5 ml och kostar 129 kr i Classy Organics webbshop. Där finns även de två andra sorterna Calendula Lip Balm och Wild Rose Lip Balm. Wild Rose ger en svagt rosa ton till läpparna, det låter som något jag skulle gilla!

Ingredienser; *Jojoba Oil, *Castor Oil, Yellow Beeswax, *Shea Butter, Vanilla Infused Oil *Sesame Oil, *Carrot Infused Oil, *Cocoa Butter, Honey, Sea Buckthorn Oil, *Lecithin, och en mild blandning av lugnande Essential Oils.* organiskt certifierade ingredienser

2 kommentarer: