torsdag 11 augusti 2011

Fin creme för blandhy: Dr.Hauschka Melissa Day Cream

 Melissa Day Cream, 30 ml för 235 kr i Dr.Hauschkas webbshop
"Blandhyn förenar två mycket olika hudtyper med motstridiga behov: Det krävs fuktgivande vård för torra områden och reglerande vård för feta områden. Hur får man en balans mellan blandhyns olika behov? För att främja dessa funktioner har vi utnyttjat vår unika hudvårdsstrategi och den särskilda effektiviteten i våra formler för att utveckla en hudvårdsprodukt som kan överbrygga just dessa motsatser. Dr.Hauschka Melissa Day Cream ger harmoniserande dagvård som behandlar de särskilda behoven hos känslig blandhy."
Jag har en typisk blandhy, lite fetare i den så kallade T-zonen, panna, näsa och haka och där resten av huden i ansiktet är mer åt det normala/torra hållet. Speciellt under sommaren kan jag lättare få lite orenheter i just det här området, men även under andra årstider om jag äter och sover dåligt och stressar. Då ploppar det lätt upp lite otrevligheter. I sådana perioder när kroppen är extra belastad blir min hud även lätt känslig och reaktiv. Huden är ju föränderlig och inte bara en yta som beter sig likadant hela livet. Det är helt otroligt hur huden faktiskt kan förändras bara genom att göra små förändringar, t.ex genom att ändra kosten eller hudvårdsrutinen eller genom att minska på den allmänna stressnivån i ens liv. 




Melissa Day Cream är en lätt creme, den har varit underbar nu i sommar för den går fort in i huden, mättar den med fukt utan att lämna någon fet hinna. Precis det man önskar av en creme i hettan, speciellt om man vill använda makeup efteråt. I den här krämen är det den gamla medicinalväxten citronmeliss som står i centrum. Den bär på mycket harmoniserande krafter, vilket gynnar blandhyn som har problem med både feta och torra partier. Doften är helt gudomlig, det är inte bara ansiktet som fått sig en rejäl dos av denna härliga kräm nu i sommar, jag har inte kunnat låta bli att använda den som handkräm också på grund av dess doft. Den doftar mycket av citronmeliss så det här är inget för den doftkänslige. Själv kan jag inte få nog av Hauschkas dofter!

För mig förblir det här en sommarcreme, för i höst och vinter vet jag att den inte kommer att räcka till för då blir min hud genast lite torrare och kräver fetare krämer för att inte strama. 


Missa inte Dr.Hauschkas underbart vackra inspirationssida om Melissa Day Cream, där du får veta allt om denna creme och om citronmelissens historia. 


Ingredients: Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Cetearyl Alcohol, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Fragrance (Parfum), Citral*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Hectorite, Lysolecithin, Xanthan Gum, Coco-Glucoside, Zinc Oxide (CI 77947).
*component of natural essential oils.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar