lördag 4 december 2010

Min favoritfoundation!


Dr.Hauschka Translucent Make-up har jag använt i snart 3 år och det här är den foundation jag alltid kommer tillbaka till efter att jag har provat andra märken. Trots namnet tycker jag att den täcker ganska bra, och den är väldigt krämig och återfuktar huden bra med hjälp av vårdande avokado-, jojoba- och macadamianötolja. Man får en fin, jämn och slät hy utan att det ser ut som att man har ett tjockt underlag. Ett litet trick som jag har upptäckt för att man ska få den att bli lite mer täckande är att man tar en klick och värmer upp den i händerna.  Sedan "pressar" man in den i huden och stryker ut den lite lätt, då blir den genast mera täckande! Den finns i fem olika nyanser, 00 som är den ljusaste passar en typisk blek, skandinavisk hy med gula undertoner (som de flesta av oss har). Jag blev så glad när Hauschka äntligen utökade sortimentet med den här nyansen, jag har flera gånger försökt använda nyansen 01 som är snäppet mörkare, men den har alltid varit lite för mörk för min hy, även på sommaren. Har man väldigt ljus hy som bara får lite färg på sommaren så är mitt tips att man byter ut sitt vanliga puder mot ett solpuder, t.ex Hauschkas Bronzing Powder, så behöver man inte byta nyans på sommaren. 
Den kostar ca 194 kr och finns bl.a att köpa i Dr.Hauschkas egen webshop

INCI: Aqua, Alcohol, Anthyllis Vulneraria, Daucus Carota, Macadamia Ternifolia, Persea Gratissima, Buxus Chinensis, Glycerin, Althaea Officinalis, Cetearyl Alcohol, Hamamelis Virginiana, Prunus Armeniaca, Butyrospermum Parkii, Rosa Gallica, Cera Flava, Parfum, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, CI 77007. 
* från naturliga eteriska oljor

+ ger en otroligt fin finish, passar jättebra även till torr och fnasig hy utan att det torra framhävs. Sitter hela dagen om man avslutar med ett bra puder. Fina nyanser. Luktar gott. Mycket prisvärd. 
- den fick gärna vara liiite mera täckande och vara förpackad i en vakuumpump. 

Betyg: 5 av 5!

8 kommentarer:

  1. Den där blev jag nyfiken på. Är den väldigt ljus i färgen? Tycker de flesta tonande/färgande produkterna jag har hemma för tillfället är aningen för mörka.

    SvaraRadera
  2. Nej, skulle inte kalla den väldigt ljus. Men jag har typiskt "svensk" hudton, dvs. ganska ljus och mig passar den perfekt. Det beror på hur mycket man tar, fläskar man på ganska bra så blir huden ljusare. Kan hända att den är lite för ljus för dig, kanske 01 skulle passa dig bättre. Eller blanda! De är jättelätta att blanda och sen bara massera in i ansiktet, det är inte alla foundations man kan göra så med. Har provat att göra på det sättet med Nvey Ecos flytande, men det blev inte alls snyggt då den går in i huden för fort.
    *Kram*
    Ellinor

    SvaraRadera
  3. Ja, blanda kanske inte är så dumt. Undrar om det går att blanda den ljusa från Hauschka med den jag har från Nvey Eco?

    Hoppas du haft en fin 2:a advent :) Kram Kram

    SvaraRadera
  4. Den kombinationen har jag faktiskt testat en gång, men jag minns att det var lite svårt att få till ett snyggt resultat. Men det kanske bara är min hud som är knepig, att den suger upp foundation för fort...Du får nog prova dig fram och se om det kan funka bättre på dig.
    Önskar dig en fin kväll:)
    Kram
    /Ellinor

    SvaraRadera
  5. Men när du blandar, blandar du dem inte i handen då utan tar först ett lager av den ena färgen och sen den andra eller hud gör du? :)

    SvaraRadera
  6. Jag blandar alltid i händerna och sen masserar jag bara in det lite lätt i ansiktet. Så gjorde jag även när jag försökte med Hauschkas och Nvey Ecos tillsammans, men nvey econ tog nog över och det gick som sagt in för fort på mig och det var svårt att få det jämnt och snyggt. Nvey ecos tycker jag är en jättebra foundation, men just den appliceringstekniken verkar inte funka på den. Jag är ganska lat när det gäller foundation, jag vill att det ska gå snabbt och att man bara behöver massera in det och så är det klart:)

    SvaraRadera
  7. Jag blandar 1 och 3 som båda är kalla nyanser.2 och 4 är varma. Kan vara bra att veta.

    SvaraRadera