måndag 6 december 2010

Guide för naturlig skönhetsvård: NaTrue


Natrue är ett fristående europeiskt certifieringsorgan vars syfte är att skapa en internationell standard, och de arbetar för att öka medvetenheten om värdet av naturliga ingredienser för konsumenten och miljön. Många märken som tidigare har använt sig utav BDIH som certifiering har nu gått över till NaTrue, som t.ex Weleda, Dr.Hauschka och Lavera. Den här märkningen ger konsumenten en väldigt bra överblick över hur stor del av innehållet i en produkt som är ekologiskt odlat. På NaTrues hemsida kan man söka efter alla produkter som bär den här märkningen, lättöverskådligt med produktbilder och innehållsförteckningar. 


*NaTrue med en stjärna står för naturkosmetik. Olika produkter kommer med olika krav, men oljor och vattenfria cremer måste innehålla minst 90 % naturliga ingredienser.

**NaTrue med två stjärnor står för naturkosmetik med ekologiska ingredienser. Måste innehålla minst 90 % naturliga ingredienser och minst 70 % av ingredienserna ska komma från ekologiska odlingar.

***NaTrue med tre stjärnor står för ekologisk naturkosmetik och innebär att produkten är 100 % naturlig och att minst 95 % av ingredienserna kommer från ekologiska odlingar. Den strängaste certifieringen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar