torsdag 2 december 2010

Gör din egen lyxiga antiaging-olja!


4 kommentarer:

 1. Måste man använda just de eteriska oljorna? De är säkert toppen, men jag tänker att de är dyrare och svårare att få tag på än andra?

  SvaraRadera
 2. De har nog valt just de eteriska oljorna för att det ska vara en väldigt exklusiv ansiktsolja. Kan tänka mig att den luktar gudomligt:)
  Självklart kan man använda vilka eteriska oljor man vill, annars kan man ju välja endast en exklusiv eterisk olja som t.ex ros, för att det inte ska bli alltför dyrt. Jag tycker det är bra att de använder avokado- och mandelolja som bas, en annan bra kombination är jojoba- och avokadoolja.
  /Ellinor

  SvaraRadera
 3. Hej Ellinor!
  Det låter konstigt att ha så mycket eterisk olja i? Blir inte 20 droppar av varje alldeles för mycket?
  Sedan undrar jag om du kan de svenska namnen på de eteriska oljorna hon använde? :)
  Mvh,
  Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Karin!
  Jag reagerade också på att de använder sig av en stor mängd eteriska oljor. Nu är ju inte jag någon aromaterapeut, men de använder nog så pass mycket för att de vill ha en väldigt terapeutisk och doftintensiv olja. Till de ungefär 75 ml som 4 matskedar är skulle jag nog använda hälften så mycket till att börja med.
  Galbanum oil heter Galbanum på svenska (lat. Ferula galbaniflua), Benzoin behåller sitt namn på svenska (lat.Styrax benzoin), Frankincense kallas även för det mera kända olibanum (lat.Boswellia carterii) och sen var det Ros absolut (lat. Rosa gallica, Rosa damascena eller Rosa centifolia). Det är mycket viktigt att ha med sig de latinska namnen när man köper oljor, så att man vet att de är äkta.
  Kolla gärna upp de här oljorna på www.shenet.se, det är en jättebra sida som har en massa info om naturens råvaror.
  /Ellinor

  SvaraRadera