söndag 12 december 2010

Glöm inte tävlingen!

Glöm inte bort att delta i tävlingen som pågår fram tills nästa söndag den 19 december, där du kan vinna ett härligt chokladläppbalsam från Ganache for Lips. Här kan du läsa om hur du går tillväga. 


2 kommentarer:

  1. Hej jag har precis upptäckt din blogg, väldigt intressant. Hittade massa roligt. Jag använder bara naturliga produkter. Mycket Dermanord och så gör jag även lite egna produkter.

    Jag har letat runt här och hittade inte så mycket om läppar. Mina läppar har varit katastrof hela vintern. Brukar aldrig ha såna här stora problem, de är helt fnasiga och jag kan inte låta bli att dra bort hud. De är jättetorra och jag behöver verkligen en läppbalsam/salva som fungerar. Har testat att skrubba med scrubb och med en liten mjuk borste och handduk. Det hjälper ett tag men efter ca 2 dagar så känns läpparna helt uttorkade igen. Har även testat ren sheasmör och det var la det bästa hittils. Bara att det "försvinner" så fort. Man vill ju inte hålla på smörja varje halvtimma?

    Snälla hjälp mig, hur får jag bort hudflagorna, torrheten och vad kan jag använda?

    Hälsningar Leslita

    SvaraRadera
  2. Hej Leslita,
    Jättekul att du har hittat hit! Torra läppar är inte roligt. Försök att inte peela läpparna för ofta och för mycket, huden på läpparna är extremt tunn. Om du använder fluortandkräm så kan det vara uttorkande, testa en naturkosmetisk tandkräm utan fluor och se om du märker någon skillnad. Sen kan man också få problem med torra läppar om man har en tendens att slicka sig mycket om munnen. Jag tycker att Dr.Hauschkas läppbalsam är riktigt bra. De har två varianter, en i burk och en hylsa. Smart om man vill ha en hemma och en i väskan. Prova om du kan att inte smörja läpparna på natten så får de "vila" lite från fetter, och smörj bara på dagen så ofta som det behövs. Och innan du smörjer, grunda med lite vatten så går fetterna lättare in, vattnet "öppnar upp". Hoppas du snart får mjuka läppar igen!

    Jag lyfter fram din fråga i ett inlägg här på bloggen, hoppas det är okej:)

    Varmaste
    /Ellinor

    SvaraRadera