tisdag 30 november 2010

Simsalabim!


Igår hämtade jag ut ett spännande litet paket med produkter att prova som fina BeatriceW Lifestyle Organics skickat till mig. Jag fick ett ansiktsvatten och en ansiktsolja ur serien med det fantastiska namnet Simsalabim som passar normal till torr, mogen och ärrad hy. Jag blir lätt torr nu på vintern så då borde den här serien passa mig bra. 


Nyfiken som jag är testade jag produkterna direkt för att känna doften och konsistensen. Och mitt första intryck är att de luktar himmelskt gott! Oljan är svagt orangefärgad vilket tyder på kallpressade oljor och den går snabbt och smidigt in i huden. Och jag blev glatt överraskad av förpackningarna, de var snyggare i verkligheten än vad jag hade förväntat mig. Tycker de ser rätt söta ut! Eftersom varje serie har sin egen färg så matchar de varandra fint och man behöver inte blanda ihop produkterna om man t.ex har två oljor från olika serier. 
Återkommer om några veckor med en utförlig recension!

måndag 29 november 2010

Gör din egen ekologiska ansiktscreme!



Nu när jul- och nyårshelgen snart är här vad kan väl då passa bättre än att samla ihop kompisarna och koka ihop lite smarriga hudvårdsprodukter! Ekogurun Sophie Uliano bjuder alltid på så många fantastiska tips och recept, och här visar hon hur man gör en vårdande ansiktscreme. 

söndag 28 november 2010

Zuii Organic



Zuii Organic heter det nya spännande ekologiska makeupmärket från Australien. De fanns med på Allt för Hälsan-mässan och jag hade den stora turen att vinna ett set med läppstift, mascara och ögonskugga som de lottade ut. Har nu testat produkterna i ett par veckor, så snart blir det recensioner!


Jag märkte direkt att det här märket skiljer sig ganska mycket från andra naturliga makeupmärken. Basen i rougen, ögonskuggorna och deras kompakta puderfoundation består nämligen utav torkade och malda ekologiska rosor, jasmin- och kamomillblommor. Och det är något nytt som jag aldrig har stött på förut, för oftast är det talk, majssilke eller rissilke som används som bas. 


Produkterna är fria från parabener, talk, genmodifierade råvaror, konserveringsmedel och mineraloljor och är ekocertifierade genom USDA och Organic Food ChainHoppas att man snart kan hitta Zuii Organic i en svensk butik eller webshop!


lördag 27 november 2010

Non Toxic Vanilla Body Cream


Här visar fantastiska Sophie Uliano från Gorgeously Green hur du kan göra din egen ekologiska bodylotion med äkta vaniljdoft!

Ny ekoblogg!


Välkommen in i bloggvärlden säger jag till W Lifestyle Organics som nu har börjat blogga på adressen wlifestyleorganics.wordpress.com

Där kommer de att skriva om sina produkter, ingredienser, växtämnen, hudvård, skönhet, hälsa, raw food, detox och en massa annat som kan vara värt att veta.

torsdag 25 november 2010

Vårdande handcreme för vintertorra händer


Jag gillar Weledas Havtorn Hand Cream som har funnits ett tag, så det var väldigt spännande att testa deras lite nyare Pomegranate Regenerating Hand Cream. Och jag blev verkligen inte besviken. Den är lite krämigare och går inte in i huden lika fort som havtorn-handcremen, så den känns lite mera vårdande vilket passar bra för händerna nu i vinter. Tuben på bilden är en resestorlek på 10 ml, en tub på 50 ml kan man köpa hos bl.a Bodystore för 74 kr. 

Så här beskrivs handcremen på Weledas hemsida:
"En lyxig handcreme med rik kärnolja från granatäpple, hjälper huden att bibehålla sin mjukhet och samtidigt motverka ålderstecken. Granatäpple är rik på skyddande antioxidanter och oljans unika sammansättning stimulerar också hudens naturliga cellförnyelse. Tillsammans med naturliga växtextrakt såsom hirsextrakt och solrosbladsextrakt håller den dina händer naturligt mjuka och vackra hela dagen."
Innehåll: Vatten, sesamolja, glycerin, alkohol, fettsyreglycerid, sheasmör, solrosolja, stearinsyra, granatäppelkärnolja, hirsextrakt, stickmyrtenextrakt, solrosbladsextrakt, avocadoolja, olivolja, xanthan, äkta eteriska oljor. 


+ den underbara doften. Händerna håller sig mjuka, smidiga och väldoftande hela dagen om man smörjer regelbundet. Aluminiumtub som inte släpper in luft. 
- inget minus!

Betyg: Helt enkelt en toppenprodukt som får betyget 5 av 5 av mig! Nu har jag fått en ny favorit som ska få bo i min väska ett bra tag framöver...

onsdag 24 november 2010

Underbart aromaserum med äkta rosdoft från WISE


WISE Naturkosmetik har 4 olika aromaserum i sitt sortiment som kan användas antingen som ett serum under ansiktskrämen, blandad med krämen eller ensam som en ansiktsolja. Aromaserum Ros passar alla hudtyper, även den känsligaste. WISE föreslår att man gör "dofttestet" för att välja det serum som passar en bäst: det näsan tycker mest om ska man välja oavsett vad det står på flaskan. Eteriska oljor har multifunktioner och vi behöver olika serum för olika tillfällen. 

Jag bara älskar att smörja in ansiktet med en väldoftande olja på kvällen, det är min lilla heliga ritual som får mig att komma ner i varv och bli lite småsömnig. När ansiktet fortfarande är lite fuktigt av ansiktsvattnet tar jag en pump av denna lena olja och värmer upp den i händerna några sekunder. Sen kupar jag händerna över ansiktet en stund och andas in djupt, och jag blir alltid lika glad när jag känner den här härliga rosdoften! Efter bara några minuters mjukt masserande har oljan gått in i huden som nu är mjuk som sammet...
Finns att köpa i WISE webshop för 289 kr. 

Innehåll: Aprikoskärnolja*, Solrosolja*, Tistelolja*, Ros Otto, Geranium*, Sandelträ, Parfum - naturliga doftämnen som finns i eteriska oljor: Benzyl benzoate, Citral, Citronel, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Limonen, Linalool. 
*Ekologiskt odlad

(Fast när jag läser INCI på min olja så står det jojobaolja och sheasmörsolja istället för aprikoskärn- och tistelolja. De måste ha ändrat lite i receptet sedan jag köpte min.)

+ den äkta rosdoften och den härliga konsistensen, varken för torr eller för fet. Praktisk och behändig liten pumpflaska. Fin ytterförpackning. 
- dyr för en flaska på 15 ml, den borde kunna innehålla det dubbla för det här priset! Det blir oekonomiskt om man använder den som enda ansiktsolja varje dag. Glasflaskan är inte så väldigt snygg, lite tråkig. 

Betyg: En utav mina absoluta favoritoljor som får toppbetyget 5 av 5!

tisdag 23 november 2010

Öppet hus hos Stay Natural i Stockholm!


Nu på torsdag den 25 november kl.16-20 bjuds det på Öppet Hus hos den ekologiska hudvårdssalongen Stay Natural på Hallandsgatan 26 på Södermalm i Stockholm. Salongen, som funnits sedan maj 2009, erbjuder bl.a ansiktsbehandlingar, cellulitmassage, fotvård, sockervaxning, LPG-lipomassage, klassisk massage och zonterapi. I butiken finns ekologiska och naturkosmetiska hudvårdsmärken som t.ex Green People, Dermanord, Logona och Stem Organics och de säljer även ekologiska intimhygienartiklar samt babyvård.

De kommer att ha premiär för sina prisvärda julklappspaket och det bjuds på ekologisk dryck och tilltugg. 

Ett perfekt tillfälle för lite julklappsshopping och trevligt mingel!

Ännu en finfin julklapp från Apple & Bee

Igår tipsade jag om de vackra väskorna från australienska Apple & Bee som man kan köpa i webshopen Skönhetsfabrik. Idag har de fått in ännu en goding, en liten börs med en aning glitter i färgen där utsidan är i ekologisk bomull och insidan är tillverkad av bambusilke. Som alla Apple & Bees väskor levereras den i en söt ekologisk tygpåse med snörning.
Silver Clasp Purse i mönstret Night, 359 kr

måndag 22 november 2010

Julklappstips: vackra ekologiska necessärer och sminkväskor!


I webshopen Skönhetsfabrik kan man köpa dessa underbara söta necessärer och sminkväskor från australienska Apple & Bee, tillverkade i ekologiska och hållbara material med omtanke om vår fina planet. Alla Apple & Bees produkter är tillverkade i naturliga material som jute, hampa, ekologisk bomull, kalikå och bambu och är gjorda för att hålla länge, både i kvalitet och design. Alla väskorna levereras i en söt ekologisk tygpåse med snörning.
Kuvert-makeupväska tillverkad av ekologisk bomull och hampa i mönstret Japan Red, 239 kr

Lovebird Blue...
Utvikningsbar necessär med utsida i ekologisk bomull och vattensäker insida i mönstret Japan Silver, 389 kr
Liten sminkväska i det supersöta mönstret Turtle Dove Red, 189 kr

söndag 21 november 2010

Julklappstips från svenska W Lifestyle Organics!

Det nya svenska ekologiska hudvårdsmärket W Lifestyle Organics tillverkar rena hudvårdsprodukter och kosttillskott utan onödiga tillsatser och skadliga ämnen. Alla deras produkter är fria från gluten, soja och mjölk och innehåller inga animaliska ämnen och passar därför veganer. De innehåller inte SLS/SLES, parabener, fenoxyetanol, natriumbensoat, kaliumsorbat, petroleumämnen (mineralolja etc) och är sjävklart inte testade på djur.

W Lifestyle Organics anser att nyckeln till skönhet, harmoni och hälsa är att stödja kroppens egen självläkningsförmåga, snarare än att undertrycka symptom och obalanser med ohälsosamma kemikalier

Dessa fina presentförpackningar som blir perfekta julklappar till hela familjen finns att köpa i W Lifestyle Organics egen webshop. De fina väskorna är gjorda av jute och handtagen av bambu. 


För normal till torr, mogen eller ärrad hud: Simsalabim Facial Oil, Cleansing Clay Wash  Facial Toner för 657 kr 

För normal och blandhy: Lavender Me! Facial Oil, Cleansing Clay Wash & Balancing Toner för 637 kr


För känslig hud: Sensitive Facial Oil, Cleansing Clay Wash & Neroli Toner för 637 kr 

För fet, oren eller aknebenägen hud: Skin Detox Facial Oil, Cleansing Clay Wash & ClarifyingToner för 637 kr

För blivande mammor och ammande mödrar: Mama TLC Stretch Mark Butter & Stretch Mark Oil för 498 kr

För bebisar, barn och känsliga vuxna: Baby Sense Calendula ButterCalendula Oil för
 388 kr

lördag 20 november 2010

Mina bästa hudvårdstips för vintertorr hy!


Nu när huden måste stå ut med med stora temperaturväxlingar och torr luft så upplever väldigt många att huden börjar krångla, den blir lätt uttorkad och vill gärna kompensera fettförlusten med att bilda mera pormaskar och finnar. Därför är det viktigaste hudvårdsrådet nu i vinter att inte tvätta huden för mycket, vi vill behålla skyddshöljet som hjälper till att bevara den så viktiga fett- och fuktbalansen. 

Mitt allra bästa tips är att hoppa över ansiktstvätten på morgonen. Fukta bara upp huden med lite ansiktsvatten och massera sedan in en ansiktsolja eller en lite fetare dagkräm. På kvällen passar den här rengöringsrutinen väldigt bra för alla hudtyper:

1. Fukta upp huden med lite ljummet vatten, stryk sedan ett tunt lager av en neutral, ekologisk olja i ansiktet. Oliv-, jojoba-, avokado- eller sheasmörsolja funkar jättebra, det är lite fetare, stabila oljor som skyddar huden. 
2. Massera sedan ansiktet med din rengöringscreme eller rengöringsmjölk så att smink och dagens smuts löses upp. Tänk på att alltid hålla ansiktet fuktat med vatten, rengöringen ska aldrig gå in i huden för då finns det risk att hudytan blir lite uttorkad. Använd sedan tvättsvampar att tvätta bort rengöringen med. 
3. Spraya eller badda med ansiktsvatten, "tryck" sedan lätt in det i huden. Använd inte bomullsrondeller för de suger lätt upp för mycket av hudens eget fett. 
4. Medan huden fortfarande är fuktig av ansiktsvattnet masserar och "pressar" du med lätt hand in din ansiktsolja eller kräm, eller kräm blandat med olja, man får prova sig fram med vad som känns bäst. 

Ett annat jättebra tips är att ofta använda ansiktsmask, så ofta som varannan kväll om man har riktigt torr hy. Det ska vara en krämmask som ger mycket fukt och fett, Dr.Hauschka tycker jag har fantastiska krämmasker som alla kan använda. Prova t.ex deras Moisturizing MaskRejuvenating Mask, Soothing Mask eller Firming Mask, de riktigt mättar huden och doftar ljuvligt!


Sist men inte minst så bör man skydda ansiktet varje dag med en foundation. En vegetabilisk, ekologisk foundation är en självklar del av en bra hudvårdsrutin. Den bildar en barriär mot luftföroreningar och torr luft och ger ett milt skydd mot solens strålar. Nvey Eco har en helt fantastisk foundation som heter Organic Moisturising Fluid Foundation. Den täcker väldigt bra samtidigt som den skyddar och återfuktar huden under hela dagen. 

SUKI evolutionary skin care science


SUKI Skin Care


fredag 19 november 2010

Tvivelaktiga ingredienser i hudvård



Hos amerikanska SUKI hittade jag en bra lista över ingredienser som man bör undvika, både för sin egen hälsa och för miljöns skull:

argireline: where botox injections target specific muscles, argireline targets the entire face. this may actually increase facial sag because the neurotransmitters this drug inhibits are what maintain facial firmness.
alcohol denat. (denatured alcohol): petrochemical by product. can cause systemic eczematous contact dermatitis & chemical sensitivities.
aluminum ingredients: skin irritants, can cause alzheimer’s, lung disease
ammonium ingredients: toxic, carcinogenic
bha & bht: cancer, encourages the breakdown of vitamins such as vitamin d, can cause lipid & cholesterol levels to increase, endocrine disrupter
bismuth oxychloride: a synthetically prepared crystalline powder used in cosmetics as a filler, & to bind other ingredients. the powder has to be forced into the pores, resulting in clogged pores or irritated skin.
bone black (d&c black #3): the fda determined that the color additive used in face powder, eye shadow & mascara safe despite noted low levels of potentially carcinogenic impurities present.
coal tar & lake dyes: look for cade tar or pine tar instead, low-level exposure is linked to cancer, allergic reactions, nausea, fatigue & skin problems
colorants (fd&c & other coal tar dyes): carcinogens, topical irritants, may cause acne & skin irritations, may contain aluminums, have caused tumors in rats, low-level exposure is linked to cancer
cocamidopropyl betaine: contains a significant petroleum component & can cause serious irritation & allergenic response
dea ingredients (all ingredients with dea after the first word): cancer suspect
dimethicone (& other methicone ingredients): cancer suspect. Caused tumors & mutation in lab animals
dioxin: powerful hormone disrupting chemical linked to cancer, nervous system disorders, miscarriages & birth deformity. Stored in fat cells. Contained in sulfates that provide foaming action
dmae-dimethylaminoethanol: marketed as "face lift in a bottle," however, what it does is temporarily paralyze the small muscles of the face, making it seem like wrinkles are less visible. No long term results of application are yet known
idebenone: a synthetic analogue of coenzyme q10
emulsifying waxes (& the "fatty acids"): linked to the creation of free radicals & prostaglandin inhibitors
formaldehyde: inability to inhibit the growth of acid producing bacteria & it’s implication in cancer
fragrance: highly allergenic. contains large quantities of toxins & chemicals not disclosed. fragrance-free means that fragrance chemicals have been added to the product to mask the natural aromas of the ingredients
glycerin: look for vegetable glycerin. glycerin without the vegetable qualifier usually means petrochemical
glycerol stearate: linked to the creation of free radicals & prostaglandin inhibitors
grapefruit seed extract: synthetic preservatives triclosan, methylparaben & benzethonium chloride are usually added to preserve, however, companies do not have to list this ingredient since it is contained within the extract
hexane: very toxic solvent used to extract essential oils & botanicals
hydroquinone: toxic, irritant, banned in europe, can cause hyper-pigmentation, skin bleacher
imidazalidol urea: strong irritant, releases formaldehyde, toxic laureth family (ingredients with laureth, laurate or lauryl extensions): carcinogenic, skin irritants, may be contaminated with large amounts of toxins in manufacturing process, contains ammonium salts, mutagen, acne producing
matrixyl: is a new polypeptide. it is said that matrixyl is at least as effective against wrinkles as retinol. it is said to work by "relaxing facial tension", similarly to botox. we feel that repeatedly paralyzing the muscles can only sap their inherent strength.
methylisothiazolinone: antimicrobial agent inhibits the development of particular neuron structures that are essential for transmitting signals between cells. damaging to a developing nervous system
octyl stearate: acne producing, contact dermatitis, allergic reactions
paba: may cause formation of nitrosamines, cause photosensitivity (ironic)
parabens: petrochemicals, estrogenic, carcinogenic, allergenic
peg ingredients: carcinogenic, acne promoters, contact dermatitis
petroleum (petrolatum, mineral oils, vaseline): acne producing, may be carcinogenic, causes long term dry skin, respiratory toxin
phenonip: preservative blend of phenoxyethanol, methylparben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben & isobutylparaben
phenoxyethanol: synthetic ether alcohol preservative. can cause contactdermatitis.
phthalates (esters of phthalic acid, such as dibutyl phthalate): derived from naphtalene, found in most conventional nail polishes, hair styling products, fragrances, squeezable plastics, soft plastic baby toys, baby wipes, electric isolation, jelly sex toys, cords & earphones of popular mp3 players. dangerous when heated. carcinogenic, endocrine disruptors that put you in higher risk for breast cancer, other hormone-related diseases, birth defects, allergies & testicular abnormalities in babies. not listed on products, hidden in ingredients such as synthetic fragrances & "fragrance free" products
pvp: widely used synthetic polymer, carcinogenic
stearic (acids, als, & others): carcinogens, skin irritants, comedogenic
hydroxymethyl glycinate: releases formaldehyde, a known cancer agent
talc: can contain asbestos, do not use on babies, linked to ovarian cancer, respiratory toxin
tea ingredients (not tea, but rather ingredients with tea in front): severe irritants, can contain ammonium salts, eye irritant, sensitizer, carcinogenic

torsdag 18 november 2010

Julklappstips från lyxiga Luxsit!

Den svenska webbshopen Classy Organic har precis fått in denna fina presentförpackning från Luxsit. En vårdande trio med storsäljarna Balance Facial Wash, Revitalize Facial Cream och Regenerating Serum för 995 kr. 


Luxsit Organic Care tillverkar och säljer hudvård som är skonsam för både människa och miljö. De arbetar med noga utvalda växtextrakt -främst från den nordiska floran - och tar tillvara gammal kunskap som nästintill försvunnit. Deras produkter innehåller inga syntetiska ämnen och alla ingredienser är helt biologiskt nedbrytbara. Allt detta för att hudvården ska vara miljövänlig samtidigt som de vill erbjuda det allra bästa för huden. Produkterna tillverkas i Nacka utanför Stockholm. Luxsit står för kvalité och självklar vardagslyx som du med gott samvete kan unna dig!




onsdag 17 november 2010

Recension av Rosenseriens rengöringsmjölk




Efter att ha använt Estelle & Thilds rengöringsmjölk ett bra tag ville jag testa en ny rengöring för ansiktet. Rosenserien har en deodorant som jag tycker mycket om, men det här är min första produkt för ansiktet som jag provar från det här märket. Rengöring som den enkelt heter är en vattenlöslig rengöring som effektivt tar bort smuts, damm, makeup och döda hudceller och sägs ska passa normal, torr och känslig hud. 
Finns att köpa i denna webshop för 199 kr för 200 ml. 

Rosenseriens principer:
Ej testat på djur
Dermatologisk testad på känslig hud
Fri från mineraloljor och andra skadliga kemikalier
Fri från alkohol
Fri från animaliska ingredienser (förutom bivax)
Ekologisk hudvård
Äkta rosenolja som många doftallergiker tål
Dryga, basen är gjord av Aloe vera gelé istället för vatten
Miljövänliga förpackningar
Tillverkningen sker i Sverige
Utmärkt balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter
Naturliga UV-filter från bl a Sheasmör och Jojobaolja

Innehåller: Aloe vera gelé, solrosolja, olivolja, vegetabilisk squalane, vegetabiliskt glycerol, palmoljefettsyra, palm- och kokosfettsyra, kokosfettglycerider, växtfibrer, fruktsyra, kamomill, johannesört, rosenolja.

+ len och mjuk konsistens som är skön att massera in ansiktet med. Praktisk och hygienisk pumpflaska. 
- den tantiga rosdoften som jag tycker luktar väldigt syntetiskt...Sägs ska passa torr hy men jag upplever att min hud känns lite uttorkad efter tvätt. Tantig och tråkig förpackning. 

Betyg: 2,0 av 5 möjliga. 

måndag 15 november 2010

Utlottning av Dr.Hauschka-rabatter!


Jag fick med mig 2 stycken rabattkort från Dr.Hauschka på Allt för Hälsan-mässan som jag nu tänkte lotta ut här på bloggen. Med rabattkortet får man 20% rabatt på hela köpet i Dr.Hauschkas webshop t.om den 30 november. De levererar alltid fraktfritt och har inget minsta ordervärde! 

För att vara med i utlottningen skickar du helt enkelt ett mejl till mig med ditt namn och din adress till hudvardsterapeuten@hotmail.com, senast nu på torsdag den 18 november. 

Nu finns jag på Youtube!

Nu har jag startat en egen kanal på Youtube där jag tänker samla lite intressanta videoklipp om ekoskönhet! Kika in på Beauty & Nature.