onsdag 17 november 2010

Recension av Rosenseriens rengöringsmjölk
Efter att ha använt Estelle & Thilds rengöringsmjölk ett bra tag ville jag testa en ny rengöring för ansiktet. Rosenserien har en deodorant som jag tycker mycket om, men det här är min första produkt för ansiktet som jag provar från det här märket. Rengöring som den enkelt heter är en vattenlöslig rengöring som effektivt tar bort smuts, damm, makeup och döda hudceller och sägs ska passa normal, torr och känslig hud. 
Finns att köpa i denna webshop för 199 kr för 200 ml. 

Rosenseriens principer:
Ej testat på djur
Dermatologisk testad på känslig hud
Fri från mineraloljor och andra skadliga kemikalier
Fri från alkohol
Fri från animaliska ingredienser (förutom bivax)
Ekologisk hudvård
Äkta rosenolja som många doftallergiker tål
Dryga, basen är gjord av Aloe vera gelé istället för vatten
Miljövänliga förpackningar
Tillverkningen sker i Sverige
Utmärkt balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter
Naturliga UV-filter från bl a Sheasmör och Jojobaolja

Innehåller: Aloe vera gelé, solrosolja, olivolja, vegetabilisk squalane, vegetabiliskt glycerol, palmoljefettsyra, palm- och kokosfettsyra, kokosfettglycerider, växtfibrer, fruktsyra, kamomill, johannesört, rosenolja.

+ len och mjuk konsistens som är skön att massera in ansiktet med. Praktisk och hygienisk pumpflaska. 
- den tantiga rosdoften som jag tycker luktar väldigt syntetiskt...Sägs ska passa torr hy men jag upplever att min hud känns lite uttorkad efter tvätt. Tantig och tråkig förpackning. 

Betyg: 2,0 av 5 möjliga. 

10 kommentarer:

 1. Även om jag verkligen gillar Rosenseriens produkter och tantdofter så undrar jag också hur doften, s.k. växtparfym, kan vara så stark i flera av produkterna. Jag hoppas man kan lita på att det inte är något syntetiskt.

  SvaraRadera
 2. Jag känner rosenseriens personal sen länge och har frågat om just doften. Den ska vara naturlig och det är den nog MEN jag tycker ändå att den doftar syntetiskt efter att nu ha vant mig vid andra dofter. Jag vet inte vad jag ska tro. Den doftar inte ros som i andra ekologiska iaf.

  SvaraRadera
 3. Jag litar inte på att det är ren doft som endast kommer från eterisk rosolja, för det luktar liksom inte på det här sättet. Även om jag inte är någon expert så har man ju en lite "tränad" näsa:)
  När jag har använt deras rengöring så sitter doften kvar jättelänge och då blir man ganska misstänksam. Rosenserien kanske är lite som Annemarie Börlind, för dem vet jag blandar syntetisk doft och äkta eteriska oljor. Det är ingenting dem uppger utan det enda man kan läsa om deras dofter är att de använder sig utav eteriska oljor...

  SvaraRadera
 4. Vad säger du, gör dom? Vad fult! Hade några prover hemma från just AnneMarie Börlind för ganska längesen och tyckte faktiskt inte dom luktade så naturligt. Där har jag förklaringen antar jag.

  Håller med Katarina i att Rosenserien inte doftar som andra ekologiska rosdofter. Har andra produkter med ros hemma som inte alls luktar på det viset. Men hur ska man egentligen få reda på om det är "äkta" dofter?

  SvaraRadera
 5. Intressant, men samtidigt finns det ju en så himla massa rosor att välja på.
  Vill ju gärna tro att Rosenserien inte ljuger om sina ingredienser, usch vad tråkigt i så fall :(
  Förstår där emot inte varför deras produkter luktar så starkt?!?
  Tycker att det blir obehagligt och dessutom tålde jag inte deras ansiktskräm för känslig hy som man tycker borde vara väääldigt sparsamt parfymerad just för att den är för känsliga.

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig provar rosenserien trots att jag både gillar rosor och kommer från samma ställe där dom tillverkas. Jag klarar inte av deras förpackningar :). Jag är lite ytlig när det kommer till sånt. Ytan speglar innehållet liksom... Men kul att läsa vad ni tycker!

  SvaraRadera
 7. Rosellabeauty: När jag gick utbildningen till hudvårdsterapeut på Axelsons så hade vi en representant från Börlind hos oss som berättade att de blandar just syntetisk parfym med eteriska oljor. Vissa produkter jag använde av Börlind i behandlingarna stack i näsan på mig och luktade jättesyntetiskt. Som tur är i alla fall Anne Lind-serien helt ren och godkänd av BDIH, och luktar supergott dessutom!
  Vad gäller Rosenserien så har jag länge undrat vad just "växtparfym" betyder för jag har aldrig hört det någon annanstans. Kanske det är en syntetisk komponent men som de inte talar högt om...De har ju nu fått Svanenmärkningen men den betyder tyvärr inte mycket, Svanen tilllåter ju en massa tvivelaktiga ämnen, och däribland även syntetisk parfym...

  SvaraRadera
 8. Så här står det på deras sida om växtparfym:
  "VÄXTPARFYM (Parfum):
  Eteriska oljor från olika växter."

  Och här är ett svar på en vanlig fråga:

  "12. Innehåller Rosenseriens produkter parfymer?
  Rosenseriens produkter innehåller inga kemiska/syntetiska parfymer men däremot doftämnen, "växtparfymer", från eteriska oljor. På Inci, den kemiska innehållsförteckningen, heter dessa ämnen "parfum". De eteriska oljorna är flyktiga vilket är en orsak till att de doftar mest när du smörjer in dig och sedan avtar doften. Det gör också att doften kan minska när en förpackning varit öppnad länge."

  Att doften avtar särskilt mycket kan jag inte hålla med om ;-)

  SvaraRadera
 9. Den dagen Rosenserien får en ekocertifiering, som t.ex Natrue, BDIH eller Ecocert först då kan jag lita på att deras parfym inte innehåller någon syntetisk komponent.

  SvaraRadera
 10. Samma här faktiskt, även om jag som sagt gillar produkterna. Man ska vara kritisk!
  Ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera