lördag 20 november 2010

Mina bästa hudvårdstips för vintertorr hy!


Nu när huden måste stå ut med med stora temperaturväxlingar och torr luft så upplever väldigt många att huden börjar krångla, den blir lätt uttorkad och vill gärna kompensera fettförlusten med att bilda mera pormaskar och finnar. Därför är det viktigaste hudvårdsrådet nu i vinter att inte tvätta huden för mycket, vi vill behålla skyddshöljet som hjälper till att bevara den så viktiga fett- och fuktbalansen. 

Mitt allra bästa tips är att hoppa över ansiktstvätten på morgonen. Fukta bara upp huden med lite ansiktsvatten och massera sedan in en ansiktsolja eller en lite fetare dagkräm. På kvällen passar den här rengöringsrutinen väldigt bra för alla hudtyper:

1. Fukta upp huden med lite ljummet vatten, stryk sedan ett tunt lager av en neutral, ekologisk olja i ansiktet. Oliv-, jojoba-, avokado- eller sheasmörsolja funkar jättebra, det är lite fetare, stabila oljor som skyddar huden. 
2. Massera sedan ansiktet med din rengöringscreme eller rengöringsmjölk så att smink och dagens smuts löses upp. Tänk på att alltid hålla ansiktet fuktat med vatten, rengöringen ska aldrig gå in i huden för då finns det risk att hudytan blir lite uttorkad. Använd sedan tvättsvampar att tvätta bort rengöringen med. 
3. Spraya eller badda med ansiktsvatten, "tryck" sedan lätt in det i huden. Använd inte bomullsrondeller för de suger lätt upp för mycket av hudens eget fett. 
4. Medan huden fortfarande är fuktig av ansiktsvattnet masserar och "pressar" du med lätt hand in din ansiktsolja eller kräm, eller kräm blandat med olja, man får prova sig fram med vad som känns bäst. 

Ett annat jättebra tips är att ofta använda ansiktsmask, så ofta som varannan kväll om man har riktigt torr hy. Det ska vara en krämmask som ger mycket fukt och fett, Dr.Hauschka tycker jag har fantastiska krämmasker som alla kan använda. Prova t.ex deras Moisturizing MaskRejuvenating Mask, Soothing Mask eller Firming Mask, de riktigt mättar huden och doftar ljuvligt!


Sist men inte minst så bör man skydda ansiktet varje dag med en foundation. En vegetabilisk, ekologisk foundation är en självklar del av en bra hudvårdsrutin. Den bildar en barriär mot luftföroreningar och torr luft och ger ett milt skydd mot solens strålar. Nvey Eco har en helt fantastisk foundation som heter Organic Moisturising Fluid Foundation. Den täcker väldigt bra samtidigt som den skyddar och återfuktar huden under hela dagen. 

4 kommentarer:

 1. Bra tips, tack! Skönt med uppdelningen mellan morgon och kväll... på morgonen vill jag ha det så okomplicerat som möjligt men på kvällen pysslar jag gärna en stund - en småbarnsförälders lyx är att få stänga in sig i badrummet tio minuter:-))

  SvaraRadera
 2. Ja man sparar en otrolig massa tid på att skippa ansiktstvätten på morgonen:)

  SvaraRadera
 3. Håller med dig Ellinor, så mycket bättre för huden! Stor kram Gabriela

  SvaraRadera
 4. vet inte vad jag har för id på wordpress... därför använder jag min gamla ;-)

  SvaraRadera