fredag 25 november 2011

Primavera Sleep Therapy


Inom skolmedicinen skriver man ut sömntabletter till dem som har svårt att sova. Ren symptombehandling, snabbt och enkelt och problemet tycks vara ur världen. Om man av olika orsaker har sömnproblem vill jag varmt rekommendera att gå till en aromaterapeut eller hudterapeut som jobbar med aromamassage och som analyserar på djupet varifrån problemet kommer. Eteriska oljor fungerar som små snuttefiltar i den för många extremt stressiga och belastande vardagen, och de kan ha en enorm inverkan på kroppens hälsa och välmående. Och tillsammans med de långsamma, mjuka och harmoniska rörelserna i en aromamassage signalerar man till kropp och sinne att ta det lugnt, varva ner, andas djupt och stilla. Och det finns en hel del saker man kan göra hemma för att lättare locka till sig John Blund...   
Ljuvliga Primavera som är experter på aromaterapi har en serie produkter som heter Sleep Therapy där ekologisk lavendelolja från Provence står i centrum. Och tillsammans med doften av ekologiska eteriska oljor från neroli och rosenträ samt vanilj- och honungsextrakt är stress och spänningar snart ett minne blott. Det här är ett naturligt och effektivt alternativ till konventionella sömnpiller.

Lavender Blend är en ren, koncentrerad eterisk oljeblandning som man kan bränna i aromalampa eller droppa på doftsten/doftkrus, i sovrummet eller var man än vill njuta av en avslappnande doft som våra lungor mår bra av. 

Lavender Pillow Mist sprejas enkelt på kudden och i sängen, eller varför inte i garderoben?
Lavender Roll-On applicerar man gärna på pulspunkter, som i nacken, på bröstet, tinningar, handleder och även direkt under näsan, och är smart att ha med sig i väskan. Innehåller en vegetabilisk oljebas med solros- och ricinolja. 

Lite massage med Lavender Balm innan läggdags är inte helt fel, eller kanske under lunchen om man har några minuter över. Med fina kallpressade fetter som sheasmör, jojobaolja och bivax. 

Hela Sleep Therapy-serien är certifierad med NaTrue 3 stjärnor vilket står för 100% naturliga och minst 95% ekologiska ingredienser, och du hittar den hos t.ex tyska Bionaturel

Sov sött 


6 kommentarer:

  1. Vilken fint inlägg! Och tack för att du uppmärksammade mig på Primavera, hade ingen aning om att de gjorde sådana produkter.

    Trevlig helg! :)

    SvaraRadera
  2. Älskar lavender! Jag använder sleep balm från Badger, som också luktar lavender. När det är slut ska jag nog prova på nån av dessa. :)

    SvaraRadera
  3. Lavendel har en mycket god doft som jag gärna använder mig av. Tack för alla fina tips du ger.
    Må gott!
    Inga-Lill famwarnil (snabela)hotmail.com

    SvaraRadera
  4. De här produkterna passar också perfekt att kombinera ihop med deras kroppsserie "Relaxing Lavender Vanilla". Också så himla underbar!

    SvaraRadera
  5. hej! Do you know where can I find the Lavender Sleep therapy oil by Primavera in Stockholm?
    I love the smell..... Thanks! Hanna

    SvaraRadera
  6. Hi Hanna!
    Unfortunately you can't buy Primavera in Sweden anymore. But I'm hoping someday it will come back.

    SvaraRadera