torsdag 31 mars 2011

Fin ansiktsolja från W Lifestyle Organics


Det är så underbart att smörja ansiktet med en vårdande olja på kvällen innan läggdags. Simsalabim Facial Oil från svenska W Lifestyle Organics är en riktig liten goding som passar perfekt nu när luftfuktigheten börjar öka igen efter den torra vintern. För det är en relativt tunn olja som går in fort i huden, och nu i vintras kände jag att den inte riktigt klarade av att mätta min hud, utan jag behövde en creme ovanpå. Den marknadsförs som en välgörande & återuppbyggande ansiktsolja för normal till torr, mogen eller ärrad hud. Basen består av rena ekologiska, kallpressade oljor av jojoba (massa fukt), nyponfrö (mycket antiaging!) och kameliafröolja som också ger mycket fukt och verkar regenererande på huden. Den är doftsatt med en härlig cocktail av de eteriska oljorna lavendel, palmarosa, mandarin och frankincense. 
Finns att köpa i W Lifestyle Organics egen webbshop för 249 kr (30 ml).

Plus: doften, söt och mjuk. Tas snabbt upp av huden och återfuktar direkt, därför passar den även bra under makeup. Man känner verkligen att huden blir lite uppstramad. 
Minus: en så fin olja skulle kännas betydligt lyxigare i en glasflaska...
Betyg: 8/10

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Camellia Oleifera (Kamelia) Seed Oil*, Rosa Canina (Nypon) Seed Oil*,Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavendel) Oil*, Citrus Reticulata (Mandarin) Peel Oil*, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil*, Citral, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.*Ekologiskt certifierad ingrediens. Naturlig beståndsdel i eteriska oljor.

Camellia oleifera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar