tisdag 13 december 2011

Irriterande hudvårdsreklam


Apotekets reklam är som hjärntvätt, i princip varannan reklamsnutt på teve maler de på om deras "säkra, trygga och milda" hudvård som "inte innehåller några allergiframkallande ämnen"... Men om apotekens alla salvor och geggamojjor och allt vad det nu är de säljer där borta är så himla bra, varför mår då vår hud bara sämre och sämre för varje år som går...?


13 kommentarer:

  1. ooooohhhh ja det har jag också retat mig på. Problemet är att de allra flesta litar på Apoteket och att de har säkra och bra produkter....

    SvaraRadera
  2. Det värsta är att de flesta går på det också, tyvärr! :(

    SvaraRadera
  3. Right you are!
    Vet inte om de bara är okunniga eller helt enkelt inte bryr sig om konsumenternas välmående alls. Kan inte bestämma mig för vilket av de två alternativen som är värst..

    SvaraRadera
  4. Har stört mig på exakt samma reklam som dig, konstigt att apoteken inte alls verkar ifrågasätta kemikalierna som finns i hudvårdsprodukterna.

    SvaraRadera
  5. Syn! Många har sånt förtroende för apoteket!

    SvaraRadera
  6. En del apotek har ju börjat med Estelle och Thild vilket är trevligt, men deras egna märken är det för mycket kemikalier i för min del. Är det någon mer än jag som blivit erbjuden att recensera deras produkter? Jag sa nej till gratisprover för jag såg direkt att jag inte gillade innehållet. Fick ett trevligt mail tillbaka, men lite oförstående till vsrför jag inte gillade ingridienserna. Men det behöver jag ju inte förklara här... :-)

    SvaraRadera
  7. Ha ha, innan jag ens såg vad det gällde för hudvårdsreklam du störde dig på så tänkte jag just på den reklamen ;)
    Avskyr den, varje gång den kommer på tv:n blir det att jag snackar högt för mig själv ironiskt och säger " Jo, just det!" (om när de rabblar hur säker och bra deras grejer är o.sv.)
    Det är verkligen synd om alla som går på deras babbel och köper produkterna i god tro! :(

    SvaraRadera
  8. Det sorgliga är att jag fram tills nyligen också var en av de människorna som trodde på apoteket. Vad ska man göra?! Det är de man har förtroende för när man inte vet bättre. Det som är bra är att jag nu vet bättre. Det här med "den gröna vågen" går sakta, men jag tror att det kommer se helt annorlunda ut om 10 år. Det är i alla fall det jag hoppas på!

    SvaraRadera
  9. Ja, jag blir så himla förgrymmad! Jag är djupt orolig eftersom så många litar på apoteket. Min mormors man har eksem på händerna och fick någon salva som hade mer uttorkade ingredienser än bra och händerna blev bara värre och värre. Jag rekommenderade honom smörja in sig med olivolja INNAN han tvättade sig. Sedan dess har han blivit mycket bättre. För att inte tala om barnens produkter på apoteket! APOTEKET, skärp er!

    SvaraRadera
  10. Den riktiga vändpunkten för mig kom i somras när min lille son helt plötsligt började få små röda prickar i armvecken och som sedan började sprida sig över hans små armar och ben. När jag tog honom till läkaren rådde han mig till att smörja in honom med Miniderm. Jag lydde så klart för det är ändå en läkare tänkte jag. Två dagar senare blev prickarna större och ilskna. Jag hade lust att gråta för det är jag och min okunskap som hade orsakat det här för mitt älskade barn. Sedan dess litar jag varken på läkare eller apoteket när det kommer till sådana saker som hudvård och dylikt. Tyvärr!

    SvaraRadera
  11. Natasha: Vad tråkigt att det blev så för din son. Även om det inte gör saken bättre så vill jag säga att du är inte ensam. Jag vet fler som börjat läsa på vad som finns i produkter just efter de skaffat barn och barnet får eksem.

    SvaraRadera
  12. Många av de barn som fötts sen några år tillbaka har visat sig tåla kemikalier mycket sämre eller inte alls. Det är nya tider nu och människan utvecklas också och föds med andra egenskaper och förfinade energier. Min teori är att deras intolerans är ett tecken på att vi behöver vidareutveckla skönhets och läkemedelsindustrin (och inte bara dem) till något renare och hållbart så att vi får ha vår planet kvar. Tål ditt barn inte apoteket och annat i den stilen är det inget konstigt med andra ord. Kan vara skönt att veta.

    SvaraRadera
  13. Apoteken har förvisso Weleda, Estelle & Thild och Idun numera, men jag tycker ändå att det är _anmärkningsvärt_ att inte apoteken ligger i framkant när det gäller naturliga produkter. De om några borde ju erbjuda alternativ!

    SvaraRadera