söndag 13 februari 2011

Mums vilken god tandkräm!


Det här är en riktigt charmig tandkräm, både på insidan och utsidan! Farfalla är underbar naturkosmetik från Schweiz, Turkos i Östersund tar in en del av deras produkter, men tyvärr inte den här goa tandkrämen som heter Cool Mint. Milda sockertensider och kisel rengör tänderna utan att irritera tandköttet, och ekologiska örtextrakt av bl.a grönt te, salvia, citron och pepparmint håller ovälkomna bakterier borta och ger en frisk andedräkt. Utan syntetiskt fluor. Denna har jag köpt i den tyska webshopen Bionaturel för 3,90 euro för 75 ml. Farfalla har även en till tandkräm som heter Fresh Tea-Tree och ett munvatten med tea-tree, myrra och pepparmint. 

INCI: Aqua, Calcium Carbonate, Glycerin, Xylitol, Decyl Glucoside, Hydrated Silica, Xanthan Gum, Krameria Triandra Extract, Camellia Oleifera Extract, Mentha Piperita Oil* Pimpinella Anisum Oil*, Citrus Medica Limonum Oil*, Melissa Officinalis Oil*, Salvia Offiicinalis Oil*, Commiphora Myrrha Oil, Lactic Acid, Limonene**, Linalool**, Citral**. **from natural essential oils.

Plus: Underbar mintsmak som håller i sig under hela tandborstningen. Jättedryg och rengör bra, men känns ändå mild. Oemotståndligt fin design på tuben, den får stå längst fram i mitt badrumsskåp!

Minus: Ingenting, det här är den bästa tandkrämen jag testat någonsin. 

Betyg: Kan inte ge den något annat betyg än 10 av 10 möjliga!

4 kommentarer:

  1. Ja, jag har den också :-) Kommer att göra en ny beställning idag....

    Önskar dig en härlig alla hjärtansdag <3
    Kram G

    SvaraRadera
  2. hejsan är också ute efter en bra miljövänlig tandkräm blev nyfiken på den men min fråga är om den innehåller flour? Är rädd om mina tänder då jag har lite problem med dom. Kram Elisabeth

    SvaraRadera
  3. Gabriela: kommer ni att ta in den i eran webbshop kanske...? Det vore jättehärligt. Hoppas även du hade en underbar Alla Hjärtans Dag♥
    Kram Ellinor

    Elisabeth: denna är naturligt fri från fluor, men vill man ha en naturkosmetisk tandkräm med fluor så rekommenderar jag varmt Laveras Basis Sensitiv tandkräm.

    SvaraRadera