söndag 20 februari 2011

Krämig rengöringsmjölk från tyska i+m


Jag älskar riktigt krämiga rengöringar, och en rengöringsmjölk är faktiskt att rekommendera för alla hudtyper. För fett löser fett. Man får inte fet hud av att använda en rengöring som innehåller mycket vegetabiliska oljor, huden blir istället ren och len samtidigt som man inte rubbar den sköra fett- och fuktbalansen. Den så kallade fettsyramanteln som vi har ytterst på hudytan får vi aldrig tvätta bort då den är en del av kroppens livsviktiga immunförsvar. Men tycker man helt enkelt inte om känslan av en krämig rengöringsmjölk så kan man naturligtvis använda en milt löddrande och vattenlöslig, naturkosmetisk rengöring. Men, och det här är otroligt viktigt, då måste man helt enkelt skydda huden från uttorkning genom att stryka med en ekologisk, vegetabilsk olja innan. Vi hudterapeuter understryker ofta hur viktig rengöringen är för att huden ska må bra, men idag är många alltför nitiska och använder sig för mycket av löddrande rengöringar för att man tror att det krävs lödder för att huden ska bli ren. Har man en känslig hy så bör man hålla sig borta från löddrande rengöringar.

Age-Protect Cleansing Milk Avocado Mandel från i+m Naturkosmetik sägs ska vara för mogen hy, men jag tycker den passar precis alla. För vi vill väl alla motverka åldrandet av huden? Den innehåller bl.a ekologiska oljor av avokado, mandel och sheasmör som stärker, skyddar och återfuktar huden och tillför extra näring. Avokadooljan är rik på e-vitamin som skyddar mot fria radikaler.


Plus: härligt krämig och fyllig utan att kännas fet. Riktigt dryg och tar effektivt bort allt smink, även ögonmakeupen. Söt, mild doft (även om jag inte riktigt kan säga vad den doftar av). Huden känns  återfuktad, ren och omhändertagen efter rengöring. Hög andel ekologiskt odlade ingredienser. Jag gillar den stilrena designen av flaskan.

Minus: pumpen "fastnar" lätt. Eftersom den här rengöringen är ganska fast i konsistensen så vore det mera idealiskt med en tub, man får se till att inte skaka flaskan för då får man inte ut det sista när den börjar ta slut.

Betyg: 9/10 möjliga. Det här är en rengöringsmjölk jag gärna köper igen, speciellt vintertid.

Finns att köpa på Bodystore.com för 179 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar