onsdag 9 februari 2011

Härliga Hydrolater

Neroliblomma


Hydrolater kan man säga är naturens eget ansiktsvatten, det är biprodukten som man får fram vid framställningen av äkta eteriska oljor. När man för vattenånga (oftast fint källvatten) genom växtdelar i en stor behållare så frigörs den eteriska oljan i vattenångan, och leds sedan upp till rör som kyls ned med kallt vatten. Den eteriska oljan och vattenångan bildar då två skikt i rören, ett undre skikt av vatten och ett övre med eterisk olja. Oljan leds sedan ut till en separat behållare och vattnet till en annan. På det här sättet framställer man 100% äkta eteriska oljor, och vattnet som blir kvar från ångdestilleringen är det vi kallar för hydrolat. De passar väldigt bra för personer som är känsliga mot eteriska oljor, då de har samma effekt som den eteriska oljan fast är flera hundra gånger mildare. Hydrolaten innehåller även de välgörande vattenlösliga ämnena från örten, som inte följer med i den eteriska oljan. 

W Lifestyle Organics Simsalabim Facial Toner, 100 ml för 179 kr. Innehåller rena, 100% ekologiska hydrolater av ros, lavendel och apelsinblom (neroli). De har alla tre mycket fina egenskaper på precis alla hudtyper, gemensamt har de att de är lugnande, återfuktande, milt renande och sammandragande. 
"Ett vårdande och återfuktande alkoholfritt ansiktsvatten med återuppbyggande växtämnen som är välgörande för normal till torr, mogen eller ärrad hud."
Innehåll: Rosa Damascena (Ros) Flower Water*, Lavandula Angustifolia (Lavendel) Flower Water*, Citrus Aurantium (Neroli) Flower Water*, Citronellol, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool. *Ekologisk ingrediens. Naturlig beståndsdel i eteriska oljor.

Plus: Doften, som med alla hydrolater. Ros, lavendel och nerolivatten tillsammans kan inte dofta annat än blommigt och underbart! Tycker om att det är i glasflaska, känns hälsosammare än plast.  Svalkar och friskar upp huden. 

Minus: Spraypumpen ger inte det där perfekta "regnet" som jag vill ha. 

Betyg: 4,5 av 5 möjliga. En bättre spraypump och detta fina ansiktsvatten får fullpott!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar