söndag 25 september 2011

Fråga & Svar: Akne forts.


Hej!
tack för ditt svar :) Jo jag har en ganska stark känsla att det beror just på magen och att det är stressrelaterat. Och visst är det så att det hänt mycket i mitt liv. Men det är svårt det där att bli stressfri. Hur gör man? Vad det gäller hårvård så använder jag numer bra produkter tycker jag själv, för tillfället har vi Lavera basis hemma och ett annat märke som heter Skin Blossom. Jag har också en lugg som säkert spelar roll.

När jag rengör mitt ansikte börjar jag med varmt vatten för att försöka "skölja" bort så mycket som möjligt av smink och smuts för att därefter massera in Salviderms ansiktsrengöring. Efter det så använder jag mig av en handduk som inte är så mjuk men jag blöter den i hett vatten och "ångar" ansiktet ett par gånger. Och jag byter handduk varje gång. Jag köpte Salviderms ansiktskräm för normal hy, ett felköp för normalhy har jag inte vad jag förstår så nu har jag köpt Dr Hauschka - Melissa daycream. Men på kvällen smörjer jag oftast in mitt ansikte med Moa green balm och på morgonen ser min bättre ut och den ömmar inte. Det blir först på dagen som mina finnar känns och alla orenheter syns.

Jag ska öka nässelintaget och se om det gör någon skillnad och definitivt köpa nytt té. Vad det gäller dinkelkli och havre så kan jag tyvärr inte då jag har glutenintolerans men tror du att kanske helt bovete som blötläggs skulle kunna ha samma verkan? Tack för att du tog dig tid att svara, det värmer verkligen. Jag ska till en hudläkare på onsdag och det skrämmer mig lite vad de kan hitta på, jag vill inte ha någon kräm att smörja med. Jag vill egentligen bara få konstaterat om det är magen som spökar och vad jag kan göra åt det. Jag känner mig mer trygg med naturliga produkter och är tacksam för att du delar med dig av din kunskap.


Hej igen!
Ja visst är det svårt att bli fri från stress i vårt samhälle. Vi får alla på vårat eget sätt försöka hitta andrum där vi kan koppla bort våra tankar för en stund och stänga ute onödiga ljud och synintryck. 

Vad gäller hudvården så har jag några små förändringar som du skulle kunna testa och se om huden blir till det bättre på sikt. Istället för hett vatten prova med bara ljummet när du rengör med handduk, det kan torka ut huden i onödan med hett vatten, speciellt när det är så "på" huden. Det blir en annan sak när man ångar i ett ångbad. När du gör ocm (som jag rekommenderar på kvällen) så kan du även prova med att inte smörja huden efteråt, oljan lämnar en tunn tunn hinna kvar på huden och då är det oftast onödigt med extra kräm eller olja ovanpå det. Jag undrar om inte dina finnar och orenheter kan komma av någon hormonell obalans också. Än en gång så är det stress som är huvudfaktorn där... 

Ja prova bovete! Allt som motionerar tarmen (förutom ren motion ;)) är jättebra. Jag önskar dig all lycka till hos hudläkaren. Och jag hoppas innerligt att han eller hon inte skriver ut något så hemskt som Roaccutan för det bör endast ges till dem som har extremt svåra fall av acne, men som idag skrivs ut hej vilt till dem som bara har enstaka finnar och lite oljig hud. Vanligt är även salvor med benzoyl peroxid, en farlig kemikalie som torkar ut finnarna och huden runtom... Det finns mycket nasties inom skolmedicinen som du säkert redan vet. 

Sök gärna upp en ekologisk hudterapeut om du kan, om det finns någon där du bor som kan hjälpa dig närmare och verkligen titta och känna på din hud. En ekologisk ansiktsbehandling är även balsam för själen och påverkar hela kroppen till att läka sig själv. Varmaste hälsningar från Ellinor


2 kommentarer:

  1. En produkt som funkat väldigt bra på min ganska feta och orena hud är Dr.Hauschkas ansiktsolja, den gjorde huden renare och finnar dök upp mera sällan. Min syster har också använt den med goda resultat.

    SvaraRadera
  2. Ja den är toppen, tack för att du tipsar :)

    SvaraRadera