onsdag 6 juli 2011

Fotbad med grapefrukt och pepparmynta


Mina fötter brukar alltid svälla när det är väldigt fuktigt på sommaren, speciellt efter en lång arbetsdag. Här kommer ett enkelt recept på ett härligt fotbad mot svullna, värkande fötter:

- Fyll en balja till hälften med varmt vatten och tillsätt en matsked havssalt. 
-Droppa i 2 droppar pepparmynta (Mentha piperita) och 2 droppar grapefrukt (Citrus paradisi) i en matsked mjölk, mjölken fungerar som bärare för att de eteriska oljorna lättare ska kunna blandas med vattnet. Mjölk är även närande och milt, milt peelande för huden. 
- Häll den lilla cocktailen i fotbadet och rör om så att det blandas ordentligt. Pepparmynta är uppfriskande och kylande för huden och grapefrukt har starka rengörande egenskaper och sätter igång cirkulationen. Båda dessa eteriska oljor fungerar även uppiggande och stärkande för sinnet. 

Njut av fotbadet i 15 minuter... Massera gärna fötterna efteråt med en svalkande kräm eller olja. En bra produkt för extra svullna och trötta fötter är Rosemary Leg and Arm Toner från Dr.Hauschka, där gurkört och rosmarin friskar upp och stärker hudens elasticitet. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar