fredag 20 maj 2011

Hedra Mor med en ros eller två...


Ingen blomma är så starkt förenad med den kvinnliga själen som rosen. Denna blommornas drottning med sin starka koppling till hjärtat och kärleken bär på en fantastisk doft som gör underverk för de kvinnliga hormonerna och självkänslan. Rester av rosor har hittats i gamla egyptiska gravar och finns avbildade i det 4000 år gamla palatset i Knossos.  
Rosens ljuva eteriska olja hör till de dyrbaraste av alla eteriska oljor, och många kronblad går det åt för att få fram en enda droppe- hela 5 ton behövs för en liter... Därav det mycket höga priset, och just på grund av priset har många försökt knäcka den kemiska koden. Men ännu har ingen lyckats. Den är nämligen extremt komplex i sin kemiska natur, men samtidigt en av de mildaste eteriska oljorna för kroppen. Det är den ultimata skönhetsoljan som renar, stärker, läker och hjälper alla hudtyper, speciellt torr, infekterad och känslig hud men passar också bra vid acne och ytliga blodkärl. Den har en stark effekt även om den är mycket utspädd, 1-2 droppar i en aromalampa kan ändra ett helt rums atmosfär!


Rosenoljan är oljan för känsliga själar, den stöttar i tider av sorg, upplivar ett ledset hjärta och öppnar dörrar till kärlek, vänskap och empati   Inget annat hudvårdsmärke genomsyras så starkt av rosens helande krafter som Dr.Hauschka... Här är några godingar som jag vet att precis alla mammor kommer gilla!


Den klassiska Rosencremen är en näringsrik och lyxig dagcreme som hjälper den krävande huden att reparera sig själv. Har en lindrande inverkan på röd, irriterad och ömtålig hy, samtidigt som den gör huden starkare och mer motståndskraftig. En lämplig dagcreme vid problem med ytliga blodkärl. För den som vill ha en lättare kräm nu på sommaren finns Rosencreme Light, där rosenolja, rosenvatten, eterisk olja av ros och vildrosolja kombineras till en lättabsorberad creme som lugnar och skyddar. Tunn och irriterad hud får skydd från yttre påverkan. Behöver jag säga att de doftar underbart?


De bästa läppstiften för sammetsmjuka läppar. Rosextrakt, fina vegetabiliska oljor från vildros, mandel, aprikos och jojoba & växtvaxer från ros, candelilla och carnauba – ingredienser som tillsammans ger underbart vårdande läppstift. Min favoritnyans är 01/soft coral. En färg som passar perfekt ihop med Rouge 03/kall rosa som gör kinderna sammetslena med hjälp av vårdande silke. 

För en underbar upplevelse efter dusch och bad passar Rose Body Oil perfekt. Med extrakt av Damascenerrosor i en bas av ekologisk jojoba- och solrosolja balanserar den ansträngda muskler, harmoniserar sinnet och är så mild att den passar den känsligaste huden, även bebisens. Min andra favorit är Kroppslotion Ros, där vildrosolja, eterisk rosenolja och dyrbart rosenextrakt blandat med mandelolja skapar en intensivt vårdande produkt som skyddar och balanserar huden.


2 kommentarer: