måndag 16 januari 2012

Den Helande Trädgården

















Året om bubblar det av liv och aktivitet ute i underbara Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm. När man inte kan njuta av blomsterprakten i de biodynamiskt odlade rabatterna så kan man istället lär sig roliga saker som hur man bakar bästa surdegsbrödet eller gör goda soppor och grytor. Hur man får riktigt gröna fingrar vet de också i Rosendal, det finns kurser för både den som har trädgård och balkong.  
Med start lördag den 18 januari kan man delta i kursen Den Helande Trädgården

" Trädgårdskursen där du lär dig odla samtidigt som du utvecklar dig själv!
~ Vill du lära dig mer om ekologisk odling och samtidigt öka din självkännedom?
~ Vill du öka din livskvalité och finna större meningsfullhet i tillvaron?
~ Vill du få verktyg som motverkar stress och oro, och ger dig större glädje och kreativitet? 
Den helande trädgården är ingen traditionell trädgårdskurs. Du lär dig mycket om ekologisk odling men dina erfarenheter förankras i en inre resa som ger dig verktygen till ett mer meningsfullt och glädjerikt liv. Bland grönsaksodlingar, blomsterfält och i ombonade växthus träffas vi en helg varje månad för att följa årstidens växlingar och ta del av trädgårdens helande kraft."

Onsdag 25 januari kl.19.00 hålls ett informationsmöte om kursen i Rosendals Brödbutik på Arbetargatan 29 på Kungsholmen. Föranmälan krävs senast 23 januari till program@rosendalstradgard.se eller tel.08-545 812 70.  
Jag önskar så att jag hade både tid och råd att gå en sån här kurs, för Rosendals Trädgård är en av Stockholms vackraste och mest fridfulla platser där man som stressad storstadsmänniska kan få lite andrum och bara landa i sig själv. Att vara nära naturen är viktigare än de flesta tror, för ju längre och längre bort från den vi kommer desto sämre mår vi både kroppsligt och själsligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar