tisdag 17 april 2012

Fina fotsalvanJag kan få hiskeligt torra fötter, och speciellt hälar ibland. Och förutom att fila fötterna regelbundet (som jag måste erkänna att jag slarvar med hela tiden) så gäller det att smörja, smörja och åter smörja för att de ska hålla sig så där babylena som man önskar att de ska vara hela tiden. 
En fotsalva som lyckas mycket bra med att hålla det värsta fnaset borta är Trädgårds Apotekets Hand & Fotkräm Magnolia Rosengeranium. Jag har inte testat den som handkräm ännu, är rädd för att den ska kännas lite för fet för det. Men för fötterna är den underbar! Vill jag göra en lite längre fotmassage brukar jag ta en liten klick och blanda med en basolja. 
Salvan utgörs av ekologiska fetter från sheasmör, oliv, mandel jojoba och neem. Neem är en urgammal växt som använts i tusentals år i bland annat Indien för att den är antiseptisk och läkande. Doftar riktigt gott gör den av cocktailen rosenträ, rosengeranium, neroli, palmarosa och grapefrukt. 
En burk på 30 gram kan tyckas extremt lite med tanke på priset, men denna salva är verkligen dryg så det känns inte så dyrt i slutändan. Du hittar den t.ex hos Eleven för 75 kr. 
2 kommentarer: