lördag 16 april 2011

Ekologiska hudvårdsterapeuter!



Vi ekologiska hudvårdsterapeuter blir bara fler och fler, jättekul tycker jag! Dessa fem tjejer utbildar sig just nu hos Lena Losciale på Axelsons Hudvårdsskola i Stockholm, en utbildning som från och med nu i höst även finns hos Komplementärmedicinska Högskolan i Malmö. Så kika in på dessa fina sidor, kanske finns någon av tjejerna där just du bor...

Evelinas ekologiska hudvård-Evelina Göransson, Gammelsången i Östanbo. Evelina bloggar även här
EcoBelle-Isabelle Grangien, Järfälla
Ecoskin-Cecilia Johansson, Södertälje
Helenas Hud & Hälsa-Helena Gerdes, Viggbyholm

"Axelsons erbjuder en utbildning till ekologisk hudvårdsterapeut, som är något annat än en traditionell kosmetolog. Vi erbjuder dig en utbildning som sätter människa och ekologi i centrum,  där vi enbart ägnar oss åt hudvård med ekologiska, växtbaserade, icke djurtestade produkter.

Huden är en direkt avspegling av vår hälsa, och hudproblem kan för många människor bli en stark motivation att söka hjälp då det bokstavligt talat sitter i ansiktet! Vår hud påverkar vår självbild och självkänsla, och som ekologisk hudvårdsterapeut med helhetssyn har du i ditt yrke möjlighet att hjälpa människor att bemöta problemen djupare än bara på ytan.



En ansiktsbehandling börjar inte nödvändigtvis i ansiktet. Vår hud reflekterar yttre och inre stress, kost, motion och livsstil. Vi lär oss hur vår yttre skönhet avspeglar tillståndet i våra inre organ, speciellt mage och tarm. Vi får en förståelse för var i kroppen ett hudproblem kan starta och hur vi med rätt produkter, kost och kosttillskott kan lindra besvär både på huden och i hela organismen.



De ämnen vi kommer i kontakt med dagligen påverkar både hud, hälsa och miljö. Därför är ekologi en viktig aspekt av hudvård. Produkterna som används i utbildningen  innehåller inga mineraloljor, syntetiska eller petrokemiska tillsatser eller färgämnen. Råvarorna är vegetabiliska och kommer från kontrollerade odlingar."


5 kommentarer:

  1. :)
    Fint Ellinor!
    Härligt att vi bara blir flera!

    /Evelina - Evelinas Ekologiska Hudvård

    SvaraRadera
  2. :-)
    Jag gillar din stil Evelina, superfin hemsida och blogg!

    SvaraRadera
  3. Tack Ellinor!
    Påskkramar från Helena - Helenas Hud & Hälsa

    SvaraRadera
  4. Hej Helena!
    Önskar dig fortsatt lycka till med utbildningen:-)

    SvaraRadera