tisdag 31 augusti 2010

Fantastiskt blomstervatten!


Hydrolat kallar man det ljuvliga blomvatten som blir kvar vid destilleringen av eteriska oljor. De har samma egenskaper som den eteriska oljan, men i en mycket mycket mindre koncentrerad form, vilket gör att de passar väldigt bra till en känslig hy som kanske inte tål en del eteriska oljor så bra. De passar perfekt som ansiktsvatten då de är mycket återfuktande och reglerar hudens pH-värde efter man tvättat ansiktet. Mina två absoluta favoriter är ros- och apelsinblomshydrolat. De lugnar och renar alla hudtyper och de doftar himmelskt, speciellt tillsammans! Därför blev jag så glad när jag hittade Lisen Organics ansiktsvatten som innehåller just denna fina kombination.


lördag 28 augusti 2010

Suverän Handkräm!


Dr.Hauschka Hand Cream är min absoluta favorit bland naturliga, ekologiska handkrämer. Den har en underbar konsistens och doft, och är otroligt återfuktande. Huden lämnas verkligen sammetslen. Har man mycket uttorkade händer med självsprickor så läker de snabbt om man smörjer regelbundet. 
På kvällen kan man gärna behandla händerna lite extra, blanda cremen med lite kallpressad ekologisk vegetabilisk olja, t. ex oliv- jojoba- eller sesamolja, massera ordentligt in i händerna och sätt sedan på tunna bomullsvantar som man sover med. På morgonen känns händerna som nya! 


onsdag 25 augusti 2010

Bra läppbalsam från Dermanord


Idag tänkte jag tipsa om ett riktigt bra läppcerat som jag använder just nu och det är Dermanord Lip Care vanilla. Det är ett 100 % vegetabiliskt cerat med en bas av bl.a ricinolja, bivax, olivolja och sheasmör i en ganska stor och generös hylsa på 7 ml. Det bästa med det här ceratet är att det håller läpparna mjuka hela dagen och inte kladdar, vilket är jätteviktigt då jag inte är något stort fan av cerat som lämnar läpparna helt klibbiga. Det har en fin, diskret doft av vanilj och pepparmint. Det enda minuset med det här ceratet är den tråkiga förpackningen...

tisdag 24 augusti 2010

För alla er som tycker om Dr.Hauschka


Jag länkar till många olika länders Dr.Hauschka-hemsidor. De är alla väldigt olika, de utgår oftast inte från en standard-sida som de sedan bara ändrar språket för i olika länder utan de är alla rätt personliga och med olika utseende. En av mina favoriter är Hauschkas brittiska hemsida. De har en tidning som heter Elysia Magazine där de skriver om sina produkter, men även om allt annat som har med ekologisk livsstil och hälsa att göra. Elysia heter företaget som är generalagent för Dr.Hauschka i England, precis som Bergamott är generalagent för Hauschka i Sverige. De visar t.ex ofta fina makeuper gjorda enbart med Dr.Hauschkas härliga smink. Alla utgåvor av tidningen finns att ladda ner sedan den började utges 2003.

Så skynda in och ladda ner, det är jättekul läsning om man älskar Dr.Hauschka!


måndag 23 augusti 2010

Puder från Dr.Hauschka

Just nu kan man köpa kompaktpuder i Dr.Hausckas webshop till specialpris, 135 kr istället för 194 kr. Passa på att fynda detta härliga puder som passar alla hudtoner!

Se så fina flaskor...


Igår var jag inne på en av mina favoritsidor för naturlig hudvård, Saffronrouge, och där hittade jag ett nytt spännande märke som heter Duchess Marden. Det är ett 100 % naturligt märke med högt innehåll av ekologiskt odlade råvaror. Vilken underbar design på flaskorna, hoppas de snart finns att köpa i Sverige!

lördag 21 augusti 2010

Rapsolja istället för fiskoljekapslar


De flesta av oss vet nog vid det här laget att framställningen av fiskoljekapslar är långt ifrån miljövänlig och hållbar. Världens fiskebestånd är redan utfiskat till bristningsgränsen. Men för att vi ändå ska få i oss de fina omega-3 fetterna kan vi äta rapsolja istället. Välj en kallpressad, ekologisk olja då konventionellt odlad raps ofta är kraftigt besprutad. Ta 1-2 matskedar om dagen som ett kosttillskott. Kan även tillsättas i barnens välling för att de ska få i sig dessa viktiga fetter.


fredag 20 augusti 2010

På jakt efter ett behandlingsrum...


Igår var jag och hälsade på hos Hälsa utan gränser i närheten av Odenplan i Stockholm för att se på ett behandlingsrum som de hyr ut. Ett underbart center för hälsa och alternativterapi som t.ex akupunktur och blomsterterapi. Jag söker ett rum på heltid där jag kan hyra in mig, och tyvärr kunde de bara erbjuda rummet 2 dagar i veckan som det ser ut just nu. Så jakten på ett rum fortsätter...

onsdag 18 augusti 2010

Estelle & Thild


Jag är jätteglad över att Kicks även säljer naturlig, ekologisk hudvård (om än i för liten skala enligt mig). Estelle & Thild är en av eko-serierna som finns att köpa där, den är svensktillverkad och innehåller endast mycket milda ingredienser, vilket kan vara bra för en känslig och reaktiv hud som inte bör överaktiveras. Jag har luktat och klämt på alla deras produkter, och jag gillar dem skarpt! Just nu använder jag ett av deras schampon som heter Ecorganic Schampoo Neroli Bergamot. Det är ett mjukt löddrande schampo, med de mildaste naturliga tensiderna som finns- sockertensider. Doftar jättegott av eterisk neroli- och bergamottolja, lite som en god isglass! Mitt hår är av den allra värsta sorten- tunt och flygigt- och det här schampot tynger inte ner det och volymen håller i sig hela dagen. Kostar 135 kr för 200 ml. Älskar den söta flaskan!

tisdag 17 augusti 2010

Underbar duschcreme från Weleda


Jag har testat väldigt många naturliga duschcremer, och det är denna från Weleda som heter Pomegranate Creamy Body Wash som har blivit min absoluta favorit. Så krämig och mjuk, och huden lämnas bebislen. Innehåller en stor mängd sesamolja, vilket verkar mycket återfuktande för huden. Milda sockertensider gör att man blir ren men inte det minsta uttorkad. Med en underbar, sensuell doft som gör att jag känner mig riktigt avslappnad.
Innehåll: Vatten, sockertensid, sesamolja, alkohol, tvättaktiva aminosyror, solrosolja, glycerin äkta eteriska oljor, carrageen, macadamianötsolja, granatäppelkärnolja, hirsextrakt, solrosbladsextrakt, xanthan, mjölksyra
Jag älskar faktiskt alla duschcremer från Weleda, de har många olika sorter att välja bland. Jag är säker på att alla kan hitta sin egen personliga favorit!
Weledas härliga duschcremer säljs bl a här och här.

måndag 16 augusti 2010

Andra inlägget...



Framsidesbilden har min fototokiga pappa tagit, tyckte den symboliserade naturens skörhet väldigt bra på något sätt...

Alla de hudvårdsmärken som jag länkar till på den här bloggen är märken som jag anser uppfyller mina höga krav på vad naturliga och ekologiska produkter bör innehålla. De är alla märken som jag personligen använder eller skulle vilja använda. Letar du efter bra hudvård fria från onödiga kemikalier så kan du känna dig trygg om du väljer de märken jag länkar till.

Jag kommer att skriva 100% ärliga recensioner av produkter utifrån mina egna upplevelser.
I morgon blir det en recension av kanske världens bästa duschcreme (tycker jag i alla fall)...vilken det är får ni se imorgon!

söndag 15 augusti 2010

Hej!



Det här är mitt allra första inlägg här på bloggen som jag valt att döpa till Beauty & Nature. För det den här bloggen kommer att handla om är nämligen naturkosmetikens underbara värld. Som utbildad ekologisk hudvårdsterapeut vill jag dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter, och jag vill inspirera människor att göra klokare val i skönhetsdjungeln för en mer hållbar konsumtion och renare värld. Den här bloggen kommer att innehålla mycket smått och gott såsom recensioner av produkter och intressant info om naturens underbara råvaror. Kort och gott så kommer jag att skriva om det mesta som gör din vardag lite mera grön-och glamourös såklart!

Varmt Välkommen!